Zpress.hr: Krapinske Toplice (ponovno) postaju atraktivno turističko središte

KRAPINSKE TOPLICE – Krapinske Toplice ove godine obilježavaju 150 godina turizma povodom čega je već održana centralna manifestacija BadlFest sredinom srpnja. No, nije samo festival ono što će obilježiti ovu veliku godinu u smislu turizma.

Tvrtka Aquae vivae do kraja 2012. otvara vodeni centar u koji je do sad uložila 19.7 milijuna eura i time završila prvu fazu gradnje velikog termalnog aquaparka.

Na mjestu spomenutog kompleksa ranije su bili samo otovreni bazeni dok će u budućnosti tu postojati zatvoreni aquapark ukupne površine 18.000 m2.

Tvrtka Krass hotel d.o.o., vlasnik Toplice Hotela uložiti će 3,5 milijuna kuna u obnovu hotelskih kapaciteta te podići razinu energetske učinkovitosti objekta.

„Otvorenjem novog vodenog kompleksa Karpinskim će Toplicama definitivno nedostajati hotelskih smještajnih kapaciteta te je stoga Turistička zajednica Općine Krapinske Toplice naručila studiju za izgradnju hotela s četiri zvijezdice koja će zainteresiranim ulagačima biti predstavljena u listopadu ove godine,“ kaže Ernest Svažić, direktor TZO-a Krapinskih Toplica.

Rusi dolaze

Većina gostiju u Krapinskim Toplicama domaći su turisti, ali posljednjih godina bilježi se porast stranih gostiju od kojih dominiraju Rusi.

Prvih sedam mjeseci ove godine tamo je boravilo 5240 gostiju što je 17 posto manje nego u istom razdoblju 2011. No broj noćenja manji je samo za jedan posto, a broj gostiju iz inozemstva povećao se za čak 39 posto!

„Toplice Hotel i Aparthotel Villa Magdalena orijentirani su prema ruskim gostima koji u Krapinskim Toplicama prvenstveno koriste usluge naše medicinske industrije, ali i koriste vrlo sadržajne pakete koji uključuju izlete u okolicu, razgledavanje Zagreba, posjet  zagorskim muzejima, a omiljeno im je odredište Vuglec breg,“ kaže Ernest Svažić.

Dodaje da lokalni ugostitelji posebno pozdravljaju orijentaciju prema boravišnim gostima sa stranih tržišta jer očekuju da će otvaranje prema ruskom i ostalim stranim tržištima potaknuti investicije u male obiteljske hotele i razvoj turizma na selu.

Vrijedi spomenuti kako je  u izradi  i brand strategija Krapinskih Toplica koja će ponudu zdravstvenog turizma te destinacije staviti pod zajednički nazivnik. (hi)

Izvor: zpress.hr

About the Author

By admin / Administrator

Follow admin
on ruj. 15, 2012