Otvorenje bazena u Krapinskim Toplicama – 1. svibnja

KRAPINSKE TOPLICE – Elena Surova, vlasnica tvrtke Surel otvara u ponedjeljak turističku agenciju u iznajmljenim prostorijama Turističke zajednice Krapinskih Toplica.

– Naš cilj je dovesti goste iz Rusije, ne samo ovdje, već i na more i druge kontinentalne destinacije – rekla je Surova, koja se u Krapinske doselila iz Moskve u srpnju 2011. godine, zaposlivši se u hotelu Toplice kao voditeljica recepcije idomaćinstva. Agenciju Surel osnovala je u prosincu prošle godine i prvi turisti iz Rusije već su se vratili. Bili su na dočeku Nove godine u Termama Jezerčica, a kako im se jako svidjelo kaže da opet dolaze u svibnju.

Izašli iz vlasništva hotela

Surova je bila zaposlena u tvrtki Krass hotel, koja je u ljeto 2011. kupila bivši hotel Aquae Vivae od Dragutina Plahutara. Tvrtku su osnovali zagrebački ACM s udjelom od 50 posto, a ostatak je bio od jednog ruskog poduzeća registriranog u Bratislavi i ruskog poduzetnika i hotelijera Sergeja Surova, Eleninog oca. – Izašli smo iz vlasništva hotela Toplice jer se nismo slagali s menadžerskim odlukama – kratko je komentirala Surova, iako se njihovim dolaskom znatno povećao broj ruskih turista.

Gosti su bili sa svime oduševljeni, a i njoj samoj se, kaže, jako dopalo Zagorje. Njezina agencija će stoga organizirati izlete po Zagorju, od Muzeja krapinskih neandertalaca i Svetišta u Mariji Bistrici, do razgledavanja Zagreba ili Plitvičkih jezera.Uz to imaju pripremljene pakete wellness tretmana u trajanju od dva tjedna.

U Krapinskim Toplicama turistima će ponuditi privatni smještaj te onaj u hotelu i Villi Magdalena. Osim toga, nadaju se privući goste za rehabilitaciju u bolnicama. Upravo ovih dana, kaže direktor agencije Petar Tumpa, ugovara se operacija pacijentici iz Rusije u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion. Helena Rusković koja će biti voditeljica agencije, nada se uskoro i bogatijoj ponudi u zdravstvenom i wellness turizmu.

Ernest Svažić, direktor Turističke zajednice kaže kako je Plahutar, vlasnik Aqua Vivae vanjskih bazena koje gradi i obnavlja već 12 godina, obećao svečano završiti i otvoriti ih 1. svibnja ove godine. Možda će i novi vlasnici nakon Plahutara obnoviti hotel i podignuti ga na višu razinu.

Pola smještaja u toplicama

Naime, od ukupno 2087 ležajeva u cijeloj županiji, više od polovice nalazi se u zagorskim toplicama. Smještajne kapacitete sa četiri zvjezdice imaju u Krapinskim Toplicama samo Villa Magdalena, u Tuheljskim hotel Well, a u Stubičkim APP kuća Snježna Kraljica te Bluesun Hotel Kaj u Mariji Bistrici. Turisti u Krapini, primjerice, gotovo da i nemaju gdje prespavati, jer u gradu ima samo 18 ležajeva u gostionici Pod starim krovovima. Najbliži smještaj može se naći tek u Škarićevom gdje je izletište Vuglec breg, koje ima 32 kreveta. Inače, prema podacima Turističke zajednice KZŽ, u čitavoj Županiji agroturizmi i seoska domaćinstva imaju ukupno 156 ležajeva, pansioni 201, hosteli 63, kuće za odmor 34, dok je u privatnom smještaju dodatnih 185 kreveta. (izvor: vecernji.hr)

About the Author

By admin / Administrator

Follow admin
on ožu. 14, 2013