Štruklijada 2013: Izbor najboljih zagorskih štrukli i kulinarski show

U subotu, 11. svibnja 2013. godine od 15,00 sati pozivamo vas u Sveti Križ Začretje, Roses Designer Outlet na petu Štruklijadu zaredom.

Ove se godine za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeće 28 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Ova jedinstvena manifestacija Krapinsko-zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra, održava se po prvi puta kao samostalna manifestacija.

Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će ujedno imati priliku uživati u štruklima i kupiti ih po promotivnoj cijeni, a tijekom dva tjedna koja prethode Štruklijadi, odnosno u razdoblju 29.4. – 12.5.2013. u ugostiteljskim objektima odvijat će se promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle.

Glavni organizator Štruklijade je Zagorska razvojna agencija, a manifestaciju podupiru i sufinanciraju Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok, a kao partner i suorganizator uključio se i Roses Designer Outlet.

Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije, koja se održava već petu godinu zaredom s ciljem promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela – zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske. Krapinsko – zagorska županija i Udruga za zaštitu, očuvanje i promociju tradicionalnih zagorskih proizvoda „Tradicija Zagorja“ aktivno surađuju u procesu dobivanja jamstvenog žiga te zaštiti geografskog porijekla zagorskih štrukli.

Za više informacija kliknite ovdje.

About the Author

By admin / Administrator

Follow admin
on svi. 05, 2013