Badlfest – Bučijada 2012.

Manifestacijom smo obilježili 150 godina od izgradnje prvog uređenog kupališta u Krapinskim Toplicama. Kupalište je uz smještajne objekte 1862. godine izgradio Jakov Badl te započeo zlatnu eru turizma našeg mjesta i udario temelje današnjeg zdravstvenog turizma Krapinskih Toplica.

Inspirirani ozračjem Krapinskih Toplica iz Badlova vremena, kada je za goste lječilišta nekoliko puta tjedno bila organizirana glazba u muzičkom paviljonu, a u čitaonici je bio na raspolaganju tisak na četiri svjetska jezika i redovito su se održavale plesne večeri, TZO Krapinske Toplice pokrenula je centralnu ljetnu kulturno – turističku manifestaciju. Nastojali smo izbalansirati gastronomske, zabavne i kulturne sadržaje prikladne današnjoj lječilišnoj destinaciji.

Badl Fest smo otvorili okruglim stolom u klijeti Lovrečić na temu „Turistička valorizacija zagorske klijeti“, kojom prigodom su svoja izlaganja prezentirali prof.dr. Ivan Kušen s Instituta za turizam, Marija Krušelj, autorica akcije „Zagorje, ti moje blago“, Tatjana Gredičak iz Ministarstva turizma i dr.

Jedna od ključnih večeri Badl Festa bila je promocija monografije „Krapinske Toplice i nihova topla vrela“ autora Josipa Kolesarića uz nastup Sandre Bagarić.

Također smo organizirali predstavu za djecu „Ježeva kućica“ te promociju slikovnice Nade Horvat „Mica Debeljuca – Mršavica“ za najmanje, mininogomet i šahovski turnir za one sportski nastrojene, Ale(a)nation – open air party uz D.J. – e na aleji za mlade i koncert „Teške industrije“,… Za one željne kulturnih događanja, bila je tu predstava Histriona – „Gospodsko dijete“, Kursalon s Vidom Balogom, koncert iz ciklusa Heferer u Župnoj crkvi te izložba apstrakcija Josipa Rubesa „Rapsodija boja“…

Našlo se tu i ponešto za gurmane – održan je Badlov kulinarski kup, natjecanje u spravljanju jela od buča i tikvica. Tom prigodom takmičili su se renomirani zagorski restorani i hoteli –Bluesun Hotel Kaj, Majsecov mlin, Vuglec Breg, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Restoran Sermage, Toplice hotel i Specijalna bolnica Krapinske Toplice.

[fbvinyl id=10150986611409565]

About the Author

By admin / Administrator

Follow admin
on ruj. 15, 2012